HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen ‘Halk Buluşması’ etkinliklerinde konuştu. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘acaba kimden oy isteyecek’ sözlerine,...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen ‘Halk Buluşması’ etkinliklerinde konuştu. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘acaba kimden oy isteyecek’ sözlerine, “Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri’ diyerek yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Esenyurt’ta katılımın yoğunluğuyla mitinge dönüşen toplantıda yurttaşlara seslendi. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘acaba kimden oy isteyecek’ sözlerine, “Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri’ diyerek yanıt verdi.

'AKP'YE KAYBETTİRMEK İÇİN GELDİK'

“Sevgili Esenyurtlular, bu coşkunun, moralin kararlılığın önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün İstanbul’dayız. Ankara’da da diğer büyükşehirlerde de kazanmak ve AKP’ye kaybettirmek için geldik. Öyle bir hamle yaptık ki AKP artık gece de uyuyamıyor. Rüyalarına girip kabusları olduk. Onların kaybettirecek tek güç HDP. Yani sizlersiniz. Onun için büyükşehirler de aday çıkarmadık. Siz biliyorsunuz ne yapacağınızı. Belirlediğimiz listelerle AKP-MHP kaybedecek. İşte bunun için bize bu kadar saldırıp hakaret ediyorlar. Ben buraya geldim diye birileri bugün açıklama yapmış. ‘HDP’nin eşbaşkanı acaba neye gelmiş, kimden oy isteyecek’ diyor. Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri. Bizden o kadar korkuyorlar ki yaptıkları mitinglerde konuştukları tek şey HDP olmuş.”

'İSTANBUL AKP’YE MAHKUM DA MUHTAÇ DA DEĞİLDİR'

AKP’nin 16 yıldır ülkeyi yönetemediğini dile getiren Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün belediyeleri borç batağına sürüklediler ama vallahi de billahi de kazanacağız. Bize bu ülkeyi bölüyorlar diyenlere cevap veriyoruz. Bu ülkeyi bölen sizin anlayışınız ve sizin niyetinizdir. Bizler bu ülkenin özgürlüklerine gönül verdik. Demokrasiyi esas aldık. Hakkı ve hukuku esas aldık ancak bu ülkede bugün hukuktan bahsedilemez, hakkı hukuku da bitirdiniz. Biz bu ülkede hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamasına asla müsaade etmeyiz. Yaşayarak bu ülkede belirleyici olmak istiyoruz. İstanbul’un bugün ne halde olduğunu görüyoruz. Her yere binalar yaptılar. Yeşili bitirdiler. Bir kez daha oy isteme cesaretini gösteriyorlar. İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği için de HDP ve demokratik güç birliğine hep birlikte oy vereceğiz. Onlar bu ekonomik krizin üstünü örtmek için halkımızı sefalete, açlığa, yoksulluğa mahkum bırakan bir anlayışı buradan reddediyoruz. İstanbul AKP’ye muhtaç da mahkum da değildir. İstanbul halkını esnafını, işçileri kadınları sefalete mahkum etmek hiç kimsenin hakkı değildir. İnsanlarımızı tanzim kuyruklarında beklemeye mahkum ettiler. Ama bütün yaşadıklarımızın sonu 31 Mart tarihinde belli olacak ve görecekler ki İstanbul halkı iyi bir tercih yapacak. Bu tercih İstanbul ve Türkiye’nin geleceği için olacak. İrademize sahip çıkacağız ki onlar kaybetsinler.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti trol temizliğine başlıyor
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır