HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den adaylık açıklaması

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli'nin milletvekili adayı olacağı iller kesinleşirken gelen bilgilere göre; HDP'li Önder listede yer almayacak.Gazete Duvar'ın aktardığına göre HDP’den edinilen bilgiye göre...

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli'nin milletvekili adayı olacağı iller kesinleşirken gelen bilgilere göre; HDP'li Önder listede yer almayacak.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre HDP’den edinilen bilgiye göre 5 ay süren 25. Yasama Dönemi hariç 2 dönem milletvekilliği yapanlar listede yer almayacak. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de bu bağlamda listede olmadığı belirtildi. Söz konusu kuralın yaklaşık 4 dönemdir milletvekili olan Pervin Buldan’ın eş başkan olması nedeniyle Buldan için esnetildiği öğrenildi.

HDP’nin milletvekili aday listesinin saat 16.00 civarında YSK’ya verilmesi bekleniyor.

'BİR SIRA NEFERİ OLARAK YAZIN'

Konuyal ilgili Duvar'a konuşan Sırrı Süreyya Önder, 'Çok onurlu bir görev ve sorumluluğu çok değerli arkadaşlarıma devretmenin sevincini yaşamaktayım. Bir sıra neferi olarak yazın ve sinema projelerimi gerçekleştireceğim. HDP artık Türkiye ve bölgenin demokratik mücadele merkezi olmuştur. Bunda karınca kararınca bir emeğim olduysa benim için büyük onur.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne Gidiyor
CHP, iktidarın yeni anayasa talebine kapıları kapattı
Yeni istifalar gelecek
CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geliyor
Ak saçlılardan bürokrasi uyarısı