HDP'nin Diyarbakır mitingine bombalı saldırıyla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi

HDP’nin 5 Haziran 2015’de Diyarbakır’da düzenlediği seçim mitinginde dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili beş IŞİD mensubu hakkında beşer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve altı bin 318’er...

HDP’nin 5 Haziran 2015’de Diyarbakır’da düzenlediği seçim mitinginde dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili beş IŞİD mensubu hakkında beşer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve altı bin 318’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Savcı beş tutuklu hakkında beşer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve dört bin 101’er yıldan altı bin 318’er yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

DHA’nın haberine göre 210 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilişkin soruşturma tamamlandı. Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, IŞİD mensubu tutuklular İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20), Burhan Gök (37)  ve firari şüpheli İlhami Balı’nın (33) ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ''nitelikli öldürme’, ''nitelikli öldürmeye teşebbüs’ ve ''tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından cezalandırılması istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tayyargiller Hakkında Skandal Haber! 'Sahte Doğum ve Taşıyıcı Anne' İddiası!
Mevduat Faizleri Düşüşte! 1 Milyon TL'nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar Oldu?
Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!