Hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisinin set çalışanlarının zor anları!

Hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisinin bir bölüm yayınlanmasının peşinden hedef haline getirilen set çalışanı, ekip arkadaşlarına saldırıldığını iddia etti.

Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı 'Kızıl Goncalar' dizisi, henüz ilk bölümü yayınlanmasına rağmen iktidara yakın medyanın ve İsmailağa cemaatinin hedefi haline geldi. Dizinin set çalışanı, cemaatin X hesabından diziyi hedef alan paylaşımı alıntılayarak, "Fatih'te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz" iddiasında bulundu. Afişlerin üstünün çizildiği, ekip arkadaşlarına saldırıldığı ve can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirten set çalışanı, daha sonra paylaşımını silse de, "Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?" diye sordu.

İSMAİLAĞA ‘SON BULMALI’ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

İsmailağa cemaati sosyal medya hesabından dizinin kaldırılması için “‘Kızıl Goncalar’ son bulmalı!” başlıklı çağrı yapmıştı.

Paylaşımda şu ifadeler kullanılmıştı:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı amaç edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

​​​​​​​HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Dizi, ayrıca yandaş ve gerici Yeni Şafak ile Akit gazeteleri tarafından da hedef gösterilmişti. İslam düşmanlığı yapıldığı iddialarıyla FOX TV'nin RTÜK'e çağrı yapılması ve inceleme başlatılması talepleri gündeme gelmişti.

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Dizi hakkında açıklama yapan RTÜK, “FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile yurttaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafınca incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri

"Metroya askılıyla binmesinler" demişti, sahneye jartiyerle çıktı
Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'i torbacısı sattı
Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu
Ceyda Düvenci’ye ihanet iddiası soruldu
Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu