HEDEP’ten flaş yerel seçim kararı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, yerel seçimler için önemli bir karar aldı. HEDEP MYK'sı, 81 ilde kendi adayları ile seçime gidilmesine karar verdiği konusunda açıklamada bulundu işte detaylar. Bu konuda son sözü, Parti Meclisi söyleyecek.

HEDEP, yerel seçimler için merakla beklenen kararını verdi. Partiden alınan karara göre, büyükşehirler dahil, her yerde kendi adaylarıyla seçime girilecek.
HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan Doğan, "Yerel seçimlere Türkiye'nin her yerinde büyükşehirler de dahil kendi adaylarımıza girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar Parti Meclisi'nde değerlendirilecek" dedi.

Aday adaylığı başvurularının başladığını söyleyen Doğan, "Ön seçim koşullarının olduğu her yerde adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz. Ön seçimlerde sadece parti üyeleri oy kullanmayacak. Demokratik kitle örgütleri ve bugüne kadar emek vermiş herkes oy kullanabilecek. Sadece belediye eş başkan adaylarımızı değil, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclisi üyelerimizin üçte ikisini yine ön seçimle belirleyeceğiz" diye konuştu.

O dönemki ismiyle HDP, 2019 yerel seçiminde aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'nın da olduğu birçok ilde aday çıkarmamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!
İstanbul'un göbeğinde lüks konut projesine izin: 19 katlı projeye izin verildi
Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!