Hediyeye aldandı, evini kaybetti! Bir çaydanlık için evinden barkından oldu

İstanbul Ümraniye'de yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Kaya, 48 yıllık evini web üzerinden satışa çıkardı. Ancak alıcı olduğunu iddia eden bir dolandırıcı, ev sahibine hediye bahanesiyle gönderdiği çaydanlıkla tuzak kurdu.

İstanbul Ümraniye'de 75 yaşındaki Mehmet Kaya, 48 yıldır yaşadığı evini web üzerinden satışa çıkardı. Ancak bu satış süreci, bir dolandırıcının hediye bahanesiyle olaylı bir şekilde son buldu.

HEDİYE GELEN ÇAYDANLIK İÇİNİMZA ATTI: EVİNİ KAYBETTİ

Kaya, evini almak istediğini söyleyen bir kişi ile iletişime geçti. Ancak alıcı olduğunu iddia eden bu şüpheli, satış işlemleri başlamadan önce sıradışı bir yöntemle Kaya'yı kandırmaya karar verdi. Ev sahibine, satışa konu adrese armağan bir çaydanlık gönderdi.

Kapıya gelen sahte kargocudan çaydanlığı teslim alan Kaya, attığı teslim aldım imzasıyla birlikte evini kaybetti. Kargocunun düzmece olduğu ve imzalanan belgenin bir senet olduğu ortaya çıktı. Kaya, dolandırıldıktan sonra evinin icralık olmasıyla karşılaştı ve çıkarılan vergi borcu için 10 yıl süren hukuk mücadelesi verdi. Davalar sonucu vergi borcunu iptal ettiren Kaya, 10 senedir beklediği evine geri dönmeyi umuyor.

HEDİYE BAHANESİYLE SENET İMZALATTILAR

Kargo olarak imza attığı evrağın aslında bir senet olduğunu belirten Kaya, "Eşime armağan göndermek istedi ama ben kabul etmedim, fakat kargo ile gönderdi. Kuşkulanmadım, kağıdı aldığıma dair imza attım fakat o an bana senet imzalatmışlar" dedi.

Kaya, dolandırılmanın ardından maddi açıdan büyük bir zarara uğradı. Birikim parasının tamamını kaybeden Kaya, "Elimde avucumda bir hac param vardı, hepsi gitti. Artık avukata para verecek gücüm kalmadığı için barodan avukat tuttum. Adalet yerini bulsun istiyorum. Evimi almak istiyorum, evimi teslim etsinler. Kimseden para almadım, beni dolandırdılar" ifadeleriyle yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 21 Tutuklama
Bu uyarıya dikkat: Çöl tozunun ikinci atağı geliyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sınırları Aşan Operasyonlarında 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
ÖGG sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
İstanbullulara 'su' müjdesi!