Hekim göçü abartılıyor mu? Bakan Memişoğlu'ndan çarpıcı açıklama!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hekimlerin yurtdışına göçü konusunda endişelerin abartıldığını belirtti. Buna karşın Türk Tabipleri Birliği, 2023’te 3.015 hekimin yurtdışına çıkmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, hekimlerin yurtdışına göçü konusundaki endişelere değindi. Törenin ardından tıp fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Memişoğlu, hekim göçünün 'abartılı' bir şekilde yansıtıldığını ifade etti.

"GÖÇ ABARTILI BİR KONU DEĞİL"

Memişoğlu, yurtdışına giden doktor sayılarının spekülatif bir şekilde büyütüldüğünü söyleyerek, "Sayılara baktığınızda öyle abartı bir rakam yok. Covid-19 sürecinin getirdiği yoğunluğun ardından tüm dünyada olduğu gibi hekimlerde de bir depresyon durumu yaşandı. Ancak bu durumu 'herkes dışarıya gidiyor' şeklinde yorumlamamak gerekiyor" dedi. Bakan, yurtdışına giden doktorların Türkiye ile bağlarını koparmamaları gerektiğini de vurguladı.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ: SAYILAR ENDİŞE VERİCİ

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) verilerine göre, 2023 yılında 3.015 doktor yurtdışına çıkmak için gerekli olan 'İyi Hal Belgesi'ne başvurdu. 2024’ün ilk dört ayında ise bu rakam 681’e ulaştı. Bu veriler, doktorların yurtdışına göçünün dikkat çeken boyutlarda olduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.