Hekimlerden 'Artık vaat dinlemek istemiyoruz' açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14 Mart Tıp Haftası kapsamında acil taleplerini açıkladı. Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, ''Sağlıkta şiddet yasa tasarısı, bekletilmeksizin yasalaşmalı, sağlık alanında güvenlik soruşturması...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14 Mart Tıp Haftası kapsamında acil taleplerini açıkladı. Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, ''Sağlıkta şiddet yasa tasarısı, bekletilmeksizin yasalaşmalı, sağlık alanında güvenlik soruşturması kaldırılmalıdır'' ifadelerini kullandı.

'TALEPLERİMİZ ACİLEN YERİNE GETİRİLMELİ'
TTB, sağlık meslek örgütleri ile birlikte dün ortak bir basın toplantısı düzenledi. Tükel, yıllardır her 14 Mart’ta, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdiklerini hatırlattı. Hükümet’in taleplerin kabul edileceğine dair sözleri tutmadığını belirten Tükel, 14 Mart’ta artık vaat dinlemek istemediklerini, taleplerinin acil olarak yerine getirilmesini istedi.

Tükel, dört başlık altında taleplerini şöyle sıraladı:

  • Yıpranıyoruz, hakkımızı istiyoruz: Sağlık, emek ve meslek örgütleri, fiili hizmet zammına ilişkin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ''Fiili Hizmet Süresi Zammı’ başlıklı maddesinde değişiklik yapılmasını içeren bir yasa değişikliği önerisi hazırlamıştır. Bu öneri kabul edilmelidir.
  • Sağlık çalışanlarının ücretleri ve emeklilik aylıkları artırılsın: Emekliliğe yansıyacak, güvenceli, görev tanımına, liyakat ve kariyere uygun bir ücretlendirme politikası izlenmelidir.
  • Sağlıkta şiddet yasa tasarısı yasalaşsın: Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline karşı, sağlık hizmeti sunumu esnasında veya verilen sağlık hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
  • Sağlık ve sosyal hizmetler alanında güvenlik soruşturmaları kaldırılmalı, güvenlik soruşturması nedeniyle atanamayan sağlık çalışanları görevlerine başlatılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ın askerlerinin bir numarasıdır
İsmailağa kapılarını ilk kez gazetecilere açtı
Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı