Helene Kasırgası ABD'yi vurdu

Helene Kasırgası, Florida ve Georgia’da yaşamı felç etti. 20 kişi hayatını kaybetti, 4 milyondan fazla ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Şiddetli yağışlar sel baskınlarına yol açarken, güvenlik güçleri tahliye operasyonları düzenliyor.

HELENE KASIRGASI ABD'Yİ VURDU: YAŞAM FELÇ OLDU

ABD’nin Florida ve Georgia eyaletlerini etkisi altına alan Helene Kasırgası, yaşamı olumsuz etkiledi. Kasırga nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi. Şiddetli yağışların yol açtığı sel, birçok semti sular altında bıraktı ve 4 milyondan fazla ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Kategori 4 seviyesinde olan kasırga, teknelerin ve ağaçların devrilmesine, araçların ve caddelerin sular altında kalmasına neden oldu. 

Georgia'nın Atlanta şehrinde güvenlik güçleri, ani sel nedeniyle birçok tahliye operasyonu gerçekleştirdi. 

ANİ SEL İKAZLARI

Ulusal Hava Durumu Servisi, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina'daki çeşitli semtler için ani sel uyarıları yayınladı. Açıklamada, "Bu, özellikle tehlikeli bir durumdur. Şimdi daha yüksek yerlere gidin" ifadesi kullanıldı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), fırtına dalgalarının, rüzgarların ve şiddetli yağışların devam ettiğini bildirdi. ABD Sahil Güvenliği, kasırga nedeniyle akıntıya kapılan 9 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Florida Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Guthrie, "Yalvarıyorum, dışarı çıkmayın. Etkilenen bölgelerde bin 500 arama ve kurtarma personelimiz var. Lütfen yolumuzdan çekilin ki biz de işimizi yapabilelim" çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.