Helenistik Hazine Peynir Bidonuna Sığmadı!900 Altın Sikke Ortaya Saçıldı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde gerçekleşen operasyonda, bir yolcu otobüsünde peynir bidonu içerisine saklanmış tam 900 adet Helenistik Dönem'e ait altın sikke ele geçirildi.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, peynir bidonları içerisine saklanmış tam 900 adet Helenistik Dönem'e ait altın sikke ele geçirildi. Olay, emniyet ekiplerinin rutin bir yol kontrolü sırasında şüphelenmeleri üzerine başladı. Durdukları yolcu otobüsünde yapılan detaylı aramada, iki yolcuya ait olduğu belirlenen peynir bidonları içerisine ustalıkla gizlenmiş 900 altın sikke bulundu. Ele geçirilen sikkelerin Helenistik Dönem’e ait olduğu uzmanlarca doğrulandı.

Kültürel mirasın yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmak istendiği değerlendirilen olayda, yakalanan iki şüpheli, "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet" suçundan gözaltına alındı. Ele geçirilen sikkeler ise incelenmek üzere yetkili birimlere teslim edildi. Adilcevaz’da gerçekleşen bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığını önleme adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken, bulunan altın sikkelerin tam değerinin ve tarihsel öneminin uzmanlar tarafından detaylı bir şekilde araştırıldığı bildirildi. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yapılan bu başarılı operasyon, Bitlis’te büyük yankı uyandırdı ve halk tarafından takdirle karşılandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.