Helikopter Davası’nın 2’nci duruşması ertelendi

Van’da köylülerin helikopterden atıldığı iddiasını haberleştiren 5 gazeteci hakkında açılan davanın 2’inci duruşması bugün görüldü. Duruşma 21 Ekim’e ertelendi.

Van’da 2 yurttaşın helikopterden atılarak işkenceye maruz bırakıldığı iddiasını haberleştirmeleri sonrası 5 gazeteci 9 Ekim 2020 tarihinde tutuklanmıştı. 2 Nisan tarihinde tahliye edilen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehriban Abi, gazeteci Nazan Sala ve tutuksuz yargılanan MA muhabiri Zeynep Durgut hakkında açılan davanın 2’inci duruşması Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile avukatları duruşmada hazır bulundu. Diğer gazeteciler ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşma sonunda verilen ara karara göre, Zeynep Durgut’un haftada 3 olan imza yükümlülüğü ayda bire düşürüldü. Adnan Bilen, Cemil Uğur, Şehriban Abi ve Nazan Sala’nın ayda bir imza yükümlülüğünün devamına karar verildi. Mahkeme, gazeteci Nazan Sala hakkında Ankara’da yürütülen soruşturma hakkında bilgi edinilmesi ve eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle bir sonraki duruşmayı 21 Ekim’e ertelendi.

Van'da köylülerin helikopterden atılmasını haberleştiren 5 gazeteci hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Dava, eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle 21 Ekim'e ertelendi.#YazmasalardıBilmeyecektik https://t.co/XmPjBb7ngT

— Haberin Var Mı? (@HVMinisiyatifi) July 2, 2021

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak