Hem evden hem paradan olabilirsiniz! Cezası 7 bin 667 TL'ye çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle o eylemin cezası değiştirildi. Artık bu hareket yapanlar evlerinden ve cüzdanlarından zarar görebilir. Para cezası maksimum 7 bin 667 liraya kadar yükseltildi. Detaylar için aşağıya bakabilirsiniz...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evlerde gürültü kirliliğini azaltmak için yeni düzenlemeler yaptı. Artık evlerde gürültü yapanlar komşuların şikayeti üzerine para cezasıyla karşılaşacaklar. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve gürültü yapmanın cezası 7 bin 667 liraya kadar çıkartıldı.

EVDE GÜRÜLTÜ YAPMANIN BEDELİ AĞIR OLACAK

Evlerde gürültü kirliliğini önlemek amacıyla alınan yeni karar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve hemen yürürlüğe girdi. Bu kararla birlikte, evde gürültü yapmanın cezası 7 bin 667 liraya yükseltildi. Önceki ceza miktarı olan 4 bin 831 TL'den bu yana, cezada 2 bin 836 liralık bir artış yaşandı. Gürültüyle ilgili şikayette bulunmak isteyenler, bakanlığa bağlı Alo 187 numaralı hattı arayabilirler.

EVİNİZDEN OLABİLİRSİNİZ

Komşusunun gürültüsünden rahatsız olanlar, öncelikle komşularıyla iletişime geçerek sorunu çözmeye çalışmalıdır. Ancak bu çaba sonuç vermezse, diğer çözüm yollarına başvurulabilir. Bu kapsamda, ilk adım olarak apartman yönetimine veya belediye zabıta ekiplerine şikayette bulunarak gürültü yapan komşuya para cezası kesilebilir. Ayrıca, sulh hukuk mahkemelerine başvurarak komşunun gürültü yapmasını yasaklatmak da bir seçenektir.

Tüm bu çözüm yollarına rağmen gürültü sorunu devam ederse, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. maddesi uyarınca tüm kat malikleri bir araya gelerek gürültü yapan komşunun evini satın alabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.