Hem kalbimizin hem de cebimizin dostu: Pazarda kilosu 50 TL

Cennet hurması, turuncu-kırmızı rengiyle dikkat çeken, sonbahar aylarında olgunlaşan ve birçok faydası bulunan bir meyvedir. Hem lezzeti hem de besin değeri açısından oldukça zengin olan cennet hurması, A vitamini, C vitamini, potasyum, magnezyum ve lif gibi birçok önemli besin öğesi içerir.

Türkiye'de en fazla Karadeniz Bölgesi'nde yetişen cennet hurması kış aylarına girilmesiyle semt pazarlarındaki tezgahlarda yerini aldı. Kilosu 45 ile 50 TL arasında değişen cennet hurmasına vatandaştan yoğun ilgi var.

 

CENNET HURMASI NEYE İYİ GELİR?

Pazarcı esnaf, kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler arasında cennet hurmasının vitamin ve mineral zenginliği sebebiyle tercih edildiğini söyledi. C vitamini deposu olan meyvenin birçok rahatsızlığa iyi geldiğini belirti.

C vitamini yardımıyla bağışıklık sistemini güçlendirici, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan bir meyve. Lif içeriği yardımıyla bağırsak sağlığını güçlendiriyor. Pazarcı esnaf, sindirim dostu bir besin olduğunu ve cennet hurmasının kuru veya yaş olarak günde bir adet tüketilebileceğini söyledi.

CENNET HURMASININ FAYDALARI NELER?

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Cennet hurması, yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. C vitamini, enfeksiyonlara karşı direnci artırır ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Göz sağlığını korur: Cennet hurması, A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. A vitamini, gece körlüğü ve diğer göz hastalıklarının önlenmesine katkıda bulunur.

Sindirim sistemini düzenler: Cennet hurması, lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Lif, kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini düzenler.

Kalp sağlığını korur: Cennet hurması, potasyum içeriği sayesinde kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Potasyum, kan basıncını düzenler ve kalp krizi riskini azaltır.

Kansere karşı korur: Cennet hurması, antioksidan içeriği sayesinde kansere karşı koruma sağlayabilir. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur ve kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.

Diyabet riskini azaltır: Cennet hurması, düşük glisemik indekse sahip bir meyvedir. Bu nedenle, kan şekerinin ani yükselmesine neden olmaz ve diyabet riskini azaltır.

Cilt sağlığını korur: Cennet hurması, A vitamini ve C vitamini içeriği sayesinde cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur. A vitamini ve C vitamini, cildin elastikiyetini artırır ve cilt yaşlanmasını geciktirir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?