Hepsiburada Kazaklara satıldı!

Yerli ve milli vurgusuyla tanınan Hepsiburada, 1,2 milyar dolarlık anlaşmayla Kazakistan merkezli Kaspi.kz'ye satıldı. Büyük satış, kullanıcıların dikkatini çekerken işte bu dev anlaşmanın tüm detayları...

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada, Kazaklara satıldı. Şirket, yerli ve milli vurgusu yaparak reklamlarını sürdürürken, kapalı kapılar ardında Kazakistan’ın en büyük grubu Kaspi.kz ile hisse devri için anlaşmaya vardı.

HEPSIBURADA’NIN ÇOĞUNLUK HISSELERI SATILDI

Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük hissesinin 1,2 milyar dolar karşılığında Kaspi.kz’ye devredileceği açıklandı. Anlaşmaya göre, 600 milyon dolarlık ilk ödeme kapanışta, kalan 526,9 milyon dolar ise kapanıştan sonraki 6 ay içerisinde ödenecek. Hisse devrinin 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

DOĞAN AILESI HISSELERI DEVRETTI

Hanzade Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan, Hepsiburada'nın büyük bir kısmını Kaspi.kz’ye devretmek için bağlayıcı bir sözleşme imzaladı. Anlaşma, Türkiye’deki düzenleyici kurumların onayına bağlı olarak gerçekleşecek.

HEPSIBURADA’NIN BÜYÜME RAKAMLARI

2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kurulan Hepsiburada, 2023 mali yılında 4 milyar dolarlık satış hacmine ulaştı. 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisi bulunan platform, pazardaki güçlü yerini Kaspi.kz ile birlikte sürdürmeye hazırlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.