Hepsiburada'nın satış nedeni ortaya çıktı!

Kazakistan merkezli online alışveriş devi Kaspi.kz, Hepsiburada'nın Doğan Ailesi'ne ait %65.41 hissesini geçtiğimiz hafta satın aldı. Kaspi.kz CEO'su Mikhail Lomtadze, Hepsiburada'yı tercih etme nedenlerini araştırmalarla açıkladı..

Kazakistan’ın online alışveriş devi Kaspi.kz, Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in %65,41 hissesini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşma imzalamıştı. Kaspi.kz CEO'su Mikhail Lomtadze, bu satın almanın nedenlerini ve Türkiye pazarının kendileri için neden cazip olduğunu açıkladı.

TÜRKIYE'NIN ÇEKICILIĞI

Lomtadze, Hepsiburada’ya sadece finansal bir yatırım yapmadıklarını, aynı zamanda şirketin büyümesine katkı sağlayacak teknoloji ve deneyimlerini de paylaşacaklarını belirtti. Kaspi.kz, her yıl teknolojiye yaptığı büyük yatırımlarla kendi hizmetlerini geliştirirken küçük işletmelere de destek oluyor. Bu deneyimi Hepsiburada ile birleştirerek büyük başarılar hedeflediklerini vurguladı.

CEO Lomtadze, Türkiye pazarının büyüklüğü, ekonomisi ve 85 milyonluk nüfusu ile kendileri için cazip olduğunu belirterek, asıl etkileyici unsurun ise Hepsiburada’nın güçlü yönetimi ve vizyonu olduğunu söyledi.

TEKNOLOJI LIDERLIĞINE VURGU

Lomtadze, teknolojilerinin dünyanın en iyisi olduğuna inandığını belirtti ve yerel işletmelerin, güçlü bir teknoloji altyapısı sayesinde uluslararası ticaret platformları karşısında daha rekabetçi hale geldiğini vurguladı. Bu teknoloji ile girişimcilerin tüm ülke çapında ticaret yaparak mallarını doğrudan müşterilere ulaştırabildiklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.