Hepsini geçti, en çok telefon satan marka oldu!

En çok akıllı telefon satan marka hangisi? Uzun yıllardan beri akıllı telefon pazarının zirvesinde Samsung yer alıyor. Onu uzun bir süredir Apple takip ediyordu. Ta ki Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei gelene kadar. Zirvenin yeni sahibi Huawei.

 

En çok akıllı telefon satan marka hangisi?  Uzun yıllardan beri akıllı telefon pazarının zirvesinde Samsung yer alıyor. Onu uzun bir süredir Apple takip ediyordu. Ta ki Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei gelene kadar. Zirvenin yeni sahibi Huawei.

ABD’nin ambargosuna rağmen satışlarını önemli ölçüde arttıran Çinli üretici geçtiğimiz çeyrekte önemli bir başarıya imza attı. Çinli üretici Canalys tarafından açıklanan raporlara göre Samsung’dan fazla telefon satmayı başardı. Çinli şirket 2020 yılı 2. Çeyreğinde 55.8 milyon telefon satarken Samsung ise 54.3 milyon telefonda kaldı. Aslında Çinli üreticinin satışları geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde daha fazlaydı. Lakin bu yıl ufak bir kayıp yaşadılar. Samsung ise geçtiğimiz yıl 75 milyondan fazla telefon satmıştı. Dolayısıyla bu yıl büyük bir düşüş yaşadılar. Sonuç olarak da Huawei zirvenin yeni sahibi oldu. Listenin 3. Sırasında ise 39.9 milyon cihazla Apple yer aldı. Apple satışlarda 3. Sırada yer almasına karşın en çok kar eden üretici oldu.

iPhone SE 2020 satışları Apple’ı uçurdu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor