Her 10 kişiden 9'unda ağız problemi var ama...

Türkiye'de ağız ve diş sağlığı istatistikleri dudak uçukatıyor. Ülkede her 10 kişiden 9'u ağız problemi yaşarken, diş hekimlerine gitme oranı oldukça düşük. Diş hekimi Aslı Tapan, 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı...

Türkiye'de ağız ve diş sağlığı istatistikleri dudak uçukatıyor. Ülkede her 10 kişiden 9'u ağız problemi yaşarken, diş hekimlerine gitme oranı oldukça düşük. 

Diş hekimi Aslı Tapan, 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Türkiye’deki ağız ve diş sağlığı istatistiklerini paylaştı.

Türkiye’de her iki evden birinde diş fırçası bulunmadığını söyleyen Tapan, her 10 kişiden dokuzunun ağız problemi yaşadığını, 65 yaş üstü insanların yüzde 50’sinin dişlerinin tümünün eksik olduğunu, insanların yılda bir kere bile diş fırçası değiştirmediğini söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 14-17 yaş arasındaki çocuklarda yapılan araştırmalarda çürük oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken diş hekimi Tapan, “Altı ayda bir diş hekimine gitmeyi öneriyoruz ama en geç senede bir hastalarımızı görmek istiyoruz'' dedi.

Batı ülkelerinde diş hekimine gitme sıklığının yılda 5 iken Türkiye'de bu oranın 0.9 olduğunu belirten Tapan, konuşmasında nasıl diş fırçalanmasını gerektiğini de detaylı olarak anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!