Her Sokakta Olan o Markette Peynir Skandalı: İçinde Zehirli Madde Tespit Edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlıklı gıda tüketimini korumak amacıyla düzenli olarak güncellediği 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesini bir kez daha güncelledi. Bugün yapılan güncellemeyle birlikte listeye yeni peynir ve tereyağı markaları eklendi

Ekim ayının en fazla tartışılan konularından biri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi olmaya devam ediyor.

Başlangıçta 600'den fazla gıdanın bulunduğu bu listede, çok sayıda et, peynir ve zeytinyağı gibi ürünler yer alıyordu. Bugün yapılan güncellemeyle birlikte yeni peynir ve tereyağı üreticileri de listeye eklendi.

ÜÇ HARFLİ MARKETLERDE SATIŞTA

Araştırmalar sonucunda, Türkiye'de son yıllarda artış gösteren üç harfli market zincirlerinden birinin taşeron olarak ürettirdiği ve tüm şubelerinde satışa sunduğu 'Ahir' peynir markasında hileli maddelere rastlandığı belirlendi. Süt ve süt ürünlerinde tespit edilen netamisin maddesinin, küf ve maya gelişimini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzatmaya yardımcı olduğu öğrenildi.

Bakanlık tarafından yasaklı maddeler arasında yer alan bu gıda koruyucusunun, aşırı miktarda tüketilmesi durumunda kusma, ishal ve alerji gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı. Bu gelişmeler, gıda güvenliğine yönelik endişeleri artırırken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerini daha da sıkılaştırma gerekliliğini ortaya koydu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.