Herkes kombileri kapatacak! 500 liralık fatura o fiyata fırlıyor

1 Ağustos itibarıyla doğalgaza yapılan zam, vatandaşları ekonomik olarak zor durumda bırakırken, faturaların ne kadar artacağı merak konusu oldu. Bu zam sonrası faturaların yükseklği, kombilerin önünden bile geçilmesini engelleyebilir. İşte detaylar…

1 Ağustos itibarıyla doğalgaza yapılan zam, vatandaşları ekonomik olarak zor durumda bırakırken, faturaların ne kadar artacağı merak konusu oldu. Bu zam sonrası faturaların yükseklği, kombilerin önünden bile geçilmesini engelleyebilir. 

1 Ağustos 2024 itibarıyla doğalgaza yapılan yüzde 38'lik artış, konutlarda doğalgaz faturalarını doğrudan etkileyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu artışın tüketiciye yansıyan kısmı yüzde 24,4 olarak belirlendi.

Yeni düzenleme ile Türkiye genelinde konutlar için doğalgazın 1 metreküp fiyatı ortalama 7,6 TL'den 9,4 TL'ye yükselecek. Bu artışın faturaya etkisi oldukça belirgin olacak. Örneğin, mevcutta 500 TL olan bir doğalgaz faturası, yüzde 24,4'lük zam ile 122 TL artarak 622 TL'ye çıkabilecek.

1 Mayıs 2024'te sona eren ücretsiz doğalgaz kampanyasının ardından, vatandaşlar son dönem zamlardan şikayetçi. Enflasyon ve geçim sıkıntısının etkisi altındaki birçok kişi, artan doğalgaz faturalarının yaşam standartlarını olumsuz etkilemesinden endişe ediyor. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda bu duruma karşı tepkiler giderek artıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.