Herkesi Şaşırtan Anket Sonucu: En Çok Beğenilen Siyasetçi Belli Oldu!

Asal Araştırma, Türkiye'deki siyasilerin halk nezdindeki beğeni düzeyini ortaya koyan yeni bir anket gerçekleştirdi. 2 bin kişi ile yapılan anketin sonuçları, siyasi atmosferdeki eğilimleri gözler önüne serdi.

ASAL ARAŞTIRMA’NIN SIYASI GÜNDEM ARAŞTIRMASI SONUÇLANDI: MANSUR YAVAŞ ZIRVEDE

Asal Araştırma Şirketi, 26 ilde 2 bin kişi ile gerçekleştirdiği "Siyasi Gündem Araştırması"nın sonuçlarını açıkladı. 0-17 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankette katılımcılara, "En beğendiğiniz siyasetçi kimdir?" sorusu yöneltildi.

Araştırma sonuçlarına göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 19,7 oy oranıyla ilk sırayı aldı. Yavaş’ı, yüzde 18,3 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takip etti.

Ankette "Beğendiğim siyasetçi yoktur" diyenlerin oranı ise yüzde 16,2 ile üçüncü sırada yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 15,5 oy oranıyla dördüncü sırada bulunurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yüzde 11 oy oranıyla beşinci sırada yer aldı.

Bu sonuçlar, Türkiye'deki siyasi eğilimler ve halkın beğeni düzeyleri hakkında önemli veriler sunarken, liderlerin kamuoyuyla olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini ortaya koyuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.