Herkesin evinde kullandığı ünlü un markasında küf zehri bulundu! Marketlerden acilen toplatlıyor

Un, günlük beslenmemizin önemli bir unsuru olup, ekmekten makarnaya, hamur işlerinden pastalara kadar pek çok gıdada kullanılıyor. Kolay bulunabilirliği ve çok yönlü kullanımıyla mutfaklarda sıkça tercih edilse de, beyaz unun besin değeri zaman zaman eleştiriliyor.

Un, günlük beslenmemizin önemli bir unsuru olup, ekmekten makarnaya, hamur işlerinden pastalara kadar pek çok gıdada kullanılıyor. Kolay bulunabilirliği ve çok yönlü kullanımıyla mutfaklarda sıkça tercih edilse de, beyaz unun besin değeri zaman zaman eleştiriliyor. İşlenme sürecinde lif ve vitamin kaybına uğrayan beyaz un, bu açıdan dezavantajlı bulunuyor.

Son zamanlarda, Türkiye ve dünyada geri toplatılan gıda ürünleri listesine ünlü bir un markası da eklendi. Yapılan kontrollerde markanın yarım kiloluk un paketlerinde yüksek seviyede aflatoksin (küf zehiri) tespit edildiği ortaya çıktı.

KÜF ZEHRİ TESPİT EDİLDİ

Dünyaca tanınan un markası Castellino'nun yarım kiloluk paketlerde satışa sunduğu kestane unu, yüksek seviyede aflatoksin (küf zehiri) tespit edilmesi üzerine acil olarak tüm marketlerden toplatılma kararı verildi. Son Tüketim Tarihi 31 Ocak 2026 olan bu unla ilgili, satın alınan ürünlerin iade süreci hakkında şirket tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.