Heyecanla beklenen Android 15 Beta 1, kullanıcıların erişimine sunuldu!

Google, Android 15'in ilk beta sürümünü Android Beta Programı aracılığıyla yayımladı. Bu sürüm, bir dizi önemli iyileştirme ve yenilik sunuyor. Özelliklerin detayları, muhtemelen gelecek ay Google I/O etkinliğinde açıklanacak.

Google, Android 15'in ilk beta sürümünü Android Beta Programı aracılığıyla yayımladı. Bu sürüm, bir dizi önemli iyileştirme ve yenilik sunuyor. Özelliklerin detayları, muhtemelen gelecek ay Google I/O etkinliğinde açıklanacak.

Android 15 Beta 1'de dikkat çeken bir değişiklik, daha büyük ekranlar için uygulama optimizasyonunu içeriyor. Artık yeni işletim sistemi için tasarlanan uygulamalar otomatik olarak tam ekran modunda çalışacak, bu da geliştiricilerin işini kolaylaştıracak.

Yapılan güncellemelerden biri, Braille ekranlar için TalkBack ekran okuyucusuna destek eklenmesi. Bu sayede, görme engelli kullanıcılar cihazlarını USB veya Bluetooth üzerinden bağlayarak daha rahat bir deneyim yaşayabilecekler.

Diğer bir önemli iyileştirme ise depolama alanı kontrolü için yapıldı. Artık uygulamalar işletim sistemi seviyesinde arşivlenebilecek ve arşivden çıkarılabilecek. Bu sayede, depolama alanından tasarruf edilirken, verilerin güvenli bir şekilde korunması sağlanacak.

Güvenlik açısından önemli bir adım atılarak, cihazda bulunan kişi numaraları artık uçtan uca şifreleme ile korunacak. Ayrıca, Google yeni sürümle birlikte varsayılan bir cüzdan uygulaması belirleme seçeneği sunuyor.

Android 15 Beta 1 güncellemesi, Pixel Fold modelinden Pixel 6 ve sonrasına kadar olan tüm Pixel cihazlarıyla uyumlu. Ancak, Pixel 5a bu senenin sonlarına kadar kullanım ömrünü tamamlayacağı için güncelleme almayacak.

Google, Android 15'in diğer özellikleri ve güncellemeleriyle ilgili daha fazla detayı Google I/O 2024 etkinliğinde açıklamayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Microsoft, Yeni Surface Pro Serisi ile Performans ve Teknolojide Çıtayı Yükseltiyor
OpenAI X, ChatGPT'nin 'Sky' Ses Seçeneğini Duraklatıyor
Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!