Elazığ Maden İlçesi’nde Heyelan Riski: Yüzlerce Konut ve İş Yeri Tahliye Edildi

Elazığ Maden İlçesi'nde artan heyelan riski nedeniyle 278 konut ve 232 iş yeri tahliye edildi. Bakır madeni işletmelerinin sebep olduğu bu durum, Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü gibi önemli yapıları da etkiledi. Tahliye edilen yurttaşlar için henüz yeni yerler tahsis edilmedi.

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde artan heyelan riski nedeniyle hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü dahil olmak üzere birçok yapı tahliye edildi. Bakır madeni işletmelerinin neden olduğu bu risk nedeniyle, ilçedeki 278 konut ve 232 iş yeri boşaltıldı. Ancak, tahliye edilen yurttaşlar için henüz yeni yerlerin tahsis edilmediği bildiriliyor.

BirGün'ün haberine göre, Yıldızlar SSS Holding’in uzun süredir işlettiği ve son zamanlarda Cengiz Holding’in ilgi gösterdiği Maden, madencilik faaliyetleri nedeniyle 'doğal olmayan' heyelan riski ile karşı karşıya. CHP Maden İlçe Başkanı Göksel İlhan, ilçedeki bakır fabrikasının atıklarının yıllarca belirli noktalara biriktiğini ve bu durumun toprak kaymalarına yol açtığını belirtti. İlhan, "Bu atıklar ilçenin birçok yerini etkileyerek büyük riskler oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Tahliye edilen yurttaşların ekonomik ve sosyal kayıplarına dikkat çeken İlhan, yetkililerden daha etkili tedbirler ve somut çözümler talep etti. Öte yandan, Cengiz Holding, maden işletmesini genişletmek için planladığı 9 milyar TL’lik yatırımla ilgili ÇED sürecini başlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.