Heyetler, Doha'da buluştu! Mısır, Gazze için "2 günlük ateşkes" teklifinde bulundu

Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail, ABD, Mısır ve Katar delegeleri, Gazze Şeridi'nde ateşkes konusundaki müzakereleri yeniden başlatmak amacıyla toplandı. Bu toplantı sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi için 2 günlük bir ateşkes önerisinde bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nde 2 günlük bir ateşkes önerisinde bulundu. Bu öneri, bölgedeki mevcut gerginliğin azaltılması amacıyla yapılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sisi, ateşkes süresince 4 İsrailli esirin, bazı Filistinli mahkumlarla takas edilmesini de teklif etti. Bu önerinin, taraflar arasında bir güven ortamı oluşturabileceği düşünülüyor.

Katar’ın başkenti Doha'da, İsrail, ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi’nde ateşkese ilişkin müzakereleri yeniden başlatmak üzere bir araya geldi. Bu toplantının, çatışmaların sona ermesi ve kalıcı bir barış sağlanması adına kritik bir öneme sahip olduğu ifade ediliyor. 

Toplantı sırasında, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile Kahire'de ortak bir basın toplantısı düzenleyen Sisi, geçici ateşkesin ardından kalıcı bir ateşkese ulaşmak için müzakerelerin 10 gün içinde yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı. Bu yaklaşım, bölgedeki barış sürecinin ilerlemesi için bir fırsat yaratmayı amaçlıyor. Doha’daki görüşmelerde ise kısa süreli bir ateşkes ve esir takası konularının ele alınacağı bildirildi. Sisi'nin önerileri, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve taraflar arasında diyalog zeminini güçlendirmeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.