Hibrit araç ithalatında düzenleme yapıldı

Elektrikli araç ithalatına yönelik sıkı şartları kapsayan düzenleme, artık hibrit araçları da içine alacak şekilde genişletildi. Hibrit araçların ithalatı için, ülkenin yedi bölgesinde ithalatçının kendi bünyesinde 20 yetkili servis kurması gerekecek.

Ticaret Bakanlığı, elektrikli araçların ithalatına yönelik daha önce belirlediği sıkı şartları, artık hibrit araçları da kapsayacak şekilde genişletti. Bu yeni düzenleme, Türkiye'de otomotiv sektöründeki rekabeti ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Avrupa Birliği ve serbest ticaret anlaşması imzalanan ülkelerden menşeli olmayan hibrit araçların ithalatı için, ülkenin yedi bölgesinde ithalatçının kendi bünyesinde 20 yetkili servis kurması gerekecek. Bu şart, hibrit araçların bakım ve servis süreçlerinin daha etkin yönetilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Ayrıca, bu değişiklik, geçtiğimiz yıl sonlarında elektrikli araçlar için getirilen benzer sınırlamaların kapsamını genişleterek, akaryakıt motorlu hibrit ve şarjlı hibrit araçları da kapsayacak şekilde yeniden şekillendiriyor. Böylece, Türkiye'de otomotiv pazarının daha düzenli ve güvenli bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Yeni düzenlemenin 30 gün içinde yürürlüğe girmesi planlanıyor. Önceki düzenleme, özellikle son yıllarda ihracat atağı gerçekleştiren ve Türkiye'de geniş bir satış ağı olmayan Çinli üreticilerin yeni elektrikli araç modellerinin ithalatını zorlaştırmıştı. Bu durum, yerli üreticilerin ve mevcut otomotiv sektörünün daha sağlıklı bir rekabet ortamında faaliyet göstermesine yardımcı olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.