Hiç bilinmeyen Türk boylarının yüzlerce yıllık fotoğrafları!

Hiç bilinmeyen Türk boylarının yüzlerce yıllık fotoğrafları 111 yıl sonra ortaya çıktı. 1912 ile 1913 yılları arasında çekilen fotoğraflar Türk boylarının günlük yaşantıları ile ekonomik faaliyetlerini ortaya koyuyor.

Yıllar boyunca unutulmuş olan Türk boylarına ait 111 yıllık fotoğraflar, sonunda gün yüzüne çıktı. 1912 ile 1913 yılları arasında çekilen bu fotoğraflar, Türk boylarının günlük yaşamlarını ve ekonomik faaliyetlerini gözler önüne seriyor. Fotoğraflar, Türk tarihine önemli bir ışık tutarken aynı zamanda beklenmedik detaylar da ortaya çıkarıyor. Örneğin, bozkırda bulunan bir heykelin insan yüzüne ve arkasındaki işaretlere sahip olması oldukça ilginç bir detayı ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nda titizlikle korunan bu albüm, geniş bir coğrafyayı kapsayan Türk boylarının günlük yaşantılarına dair önemli bilgiler içeriyor. Fotoğraflar, Sibirya'dan Kırım'a kadar uzanan geniş bir bölgede yaşayan Türk boylarının yaşam tarzını ve kültürünü yansıtıyor. Albümün, eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde Türkiye'ye hediye edildiği biliniyor. Bu fotoğraflar, Türk tarihine ve kültürüne ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler için büyük bir değer taşıyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı