Hikmet Karaman: 1949’daki şampiyonluğumuz tescil edilmeli

Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman, başkent temsilcisinin 1949 yılında elde ettiği şampiyonluğun tescil edilmesi gerek dedi.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bir radyo programına katılarak, Ankaragücü'nün 1959 yılı öncesi şampiyonluklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü'nün elde ettiği 1949 yılı şampiyonluğunun tescil edilmesi gerektiğine inandığını ifade etti. Karaman, "1949 yılındaki şampiyonluğumuz tescil edilmeli. Fakat bu bize yetmez bu şampiyonluk geçmiş de kaldı, yeni doğan çocukları Ankaragücü taraftarı yapmamız için yeni bir şampiyonluk da yaşamak gerek" dedi. MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert geçtiğimiz hafta içerisinde "1959 Öncesi Şampiyonlukları Bulunan Ankara Kulüpleri" toplantısı çerçevesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile bir araya gelmiş ve Başkan Koç ile Türkiye şampiyonluklarının neden Süper Lig'e dahil edilmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. 

1959 öncesi TFF tarafından düzenlenen Türkiye Futbol Birinciliği'nde Gençlerbirliği 1941 ve 1946'da iki defa, Ankaragücü 1949'da, Ankara Demirspor 1947'de ve Eskişehir Demirspor 1940'da birer defa şampiyonluk kazanmıştı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
Fenerbahçe Hazırlıklara Başlıyor: Sakatlar ve Ceza Sınırları Belirsizliğini Koruyor
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları tek tek açıklandı!
Yasadışı Bahis Soruşturmasında 5 Futbolcu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
Fransa'da Filistin Destekçileri İsrail'in Olimpiyatlara Katılımını Protesto Etti