Hilal Cebeci''den tepki gösterenlere yanıt: Bir solcu olarak üzülüyorum

Popçu Hilal Cebeci, İtalyan partizanların direniş marşı olan “Bella Ciao” adlı halk şarkısını İtalyanca olarak seslendirdiği bir klip yayınladı. Klip ve şarkının uyarlaması izleyenlerin tepkisiyle karşılaştı.

‘La casa de papel’ isimli internet dizisinin tema olarak kullanıldığı klipte, II. Dünya Savaşı sırasında Mussolini karşıtı İtalyan partizanların söylediği, anti-faşizmin ve komünistlerin simgesi olan “Bella Ciao” adlı halk şarkısını ‘kendince uyarladığı’ görüldü.

Kadın dansçıların meta olarak pazarlandığı, darbuka eşliğinde dansözün yer aldığı klip, işçi sınıfının simgesi olan ‘Çav Bella’ adlı İtalyan halk şarkısına adeta hakaret niteliği taşıyor.

Türkiye’de de hayranları bulunan 'La casa de papel' dizisini klibinde tema olarak kullanan Cebeci’ye karşı büyük bir tepki gösterildi.

Bağımsız Sinema Merkezi yaptığı paylaşımda, “Böyle bir rezillik kabul edlemez. Çav Bella şarkısı, İtalya'da faşizme karşı dövüşen, hayatını kaybeden devrimcilerin hatırasını taşır. Kendi çürümüş pisliğinizi devrimcilerin mirasına bulaştıramazsınız. Derhal bu rezilliğe son verin” ifadelerini kullandı.

Youtube üzerinden yayınlanan videoya izleyenlerin tepkileri ise şöyle:

“İtalyan işçi sınıfı mezarlarında ters döndü. Musolini’den bu zulmü görmediler.”

“Komünizmi bitiren klip bu işte”

“Bugün de başkası adına utandık çok şükür.”

“Bu sefer bulgaristana iteleyelim beyler türkiyenin bi fetöcüyü iade talebini reddetmişler şimdi truva zamanı”

HİLAL CEBECİ'DEN YANIT

Mynet'te yer alan habere göre Cebeci kendisine gelen eleştirilere bugün yanıt verdi

Hilal Cebeci, "Bella Ciao" (Çav Bella) şarkısına klip çekti! Klip yayınlanır yayınlanmaz olay oldu! Sosyal medyada özellikle sol kesim tarafından eleştirilen Hilal Cebeci açıklama üstüne açıklama yaptı. Cebeci son açıklamasında "Türkiye'de sol bitmiş" dedi ve şunları söyledi:

"BİR SOLCU OLARAK ÜZÜLÜYORUM"

"Ülkemizde sol bitmiş arkadaşlar; devrimcilik sol görüş gerçekten bitmiş. Şimdi anlıyorum ki yıllarca sol görüş neden bu kadar başarısız çünkü gerçekten sadece konuşuyorlar bir solcu olarak çok üzülüyorum. Devrimci insanların uğraşması gereken çok önemli şeyler vardır.

Yani bu klip en son uğraşılacak şey. Bir şarkıcı olarak istediğim şarkıyı istediğim tarzda söyleme özgürlüğüm var bunu en çok devrimciler bilir. Devrimcilik demek özgürlük demektir. Yok dans etmişim bir direniş şarkısında dans edilir miymiş şuymuş buymuş! Çok daha ciddi sorunlarımız var!"

İşte Hilal Cebeci’nin o klibi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!