Hileli referandum tepkisi: İç tüzük değişikliği toplantısına katılmayacak

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hileli başkanlık referandumu sonuçlarına tepki olarak TBMM İç Tüzüğü’nün değiştirileceği toplantıya katılmayacağını açıkladı.Türkiye Büyük Millet...

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hileli başkanlık referandumu sonuçlarına tepki olarak TBMM İç Tüzüğü’nün değiştirileceği toplantıya katılmayacağını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, iç tüzük değişikliği çalışmaları kapsamında, Mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanlarına, 8 Temmuz Perşembe günü toplantı çağrısında bulunmuştu.

CHP Sözcüsü Tezcan "Meclis Başkanı'nın iç tüzük çağrısı MYK'da görüşüldü. Genel Başkanımız, iç tüzük çerçevesinde yapılacak bu toplantıya katılmayacak." dedi.

AKP, yeni Anayasa’nın altı ay içinde yapılmasını zorunlu kıldığı İçtüzük değişikliği için TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın grup başkanlarına yaptığı görüşme çağrısıyla süreci başlatmıştı.

HDP de toplantıya katılması için İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder’i görevlendirdi. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Birgün’e yaptığı açıklamada, “Ne diyeceklerini görmeden bir karar vermeyiz. Ancak tek koşulumuz şu ki taslakla gelmesinler, her partinin eşit olarak temsil edildiği bir komisyon kurulsun ve o komisyon değişiklik üzerinde çalışsın'' dedi.

MHP'nin ise öncelikle liderlerin bir araya gelmesini sonuca ulaşma açısından “hem erken hem de mantıksız'' bulduğunu açıklamasına karşın Anayasa değişikliğinde olduğu gibi içtüzük için de iktidar partisine destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor