Hindistan'da Doktor Cinayeti Protestosu: Sağlık Çalışanları 24 Saatlik Grevde

Hindistan'da sağlık çalışanları, Kalküta'daki bir doktorun tecavüz edilerek öldürülmesini protesto etmek için 24 saatlik grev başlattı. Grev, elektif tıbbi prosedürleri ve ayakta hasta konsültasyonlarını durduracak.

Hindistan'da sağlık çalışanları, Kalküta'da bir doktorun tecavüze uğrayarak öldürülmesini protesto etmek amacıyla cumartesi günü ülke genelinde 24 saatlik grev başlattı.

Hindistan Tabipler Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre, sabah saat 6'da başlayan grev, elektif tıbbi prosedürlere ve ayakta hasta konsültasyonlarına erişimi durduracak. Ancak hastanelerin acil durum bölümlerinde hizmet vermeye devam edileceği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta, 31 yaşındaki bir stajyer doktorun çalıştığı tıp fakültesinde cinsel saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi, doktorlar arasında geniş çaplı protestoları tetikledi. Kadınlara yönelik artan şiddet karşısında sert yasaların etkisiz kalması, doktorlar ve kadın gruplarının öfkesini artırdı.

Olay, Batı Bengal eyaletindeki bir devlet hastanesinde meydana geldi. 36 saatlik mesainin ardından dinlenme alanı bulamayan stajyer doktor, seminer odasında uyurken cinsel saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Bu durum, 2012 yılında Yeni Delhi'de bir öğrencinin uğradığı toplu tecavüz ve cinayet vakasını akıllara getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.