Hindistan'da Silahlı Saldırı: Köylülere Ateş Açıldı, Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Hindistan'ın Manipur eyaletinde kamuflaj giysili silahlı kişilerin köylülere ateş açması sonucu en az üç kişinin hayatını kaybettiği, beş kişinin ise ağır yaralandığı bildirildi.

Hindistan'ın Manipur eyaletinde, kamuflaj giysili silahlı kişilerin köylülere ateş açmasıyla büyük bir panik ortaya çıktı. Saldırı sonucunda en az üç kişinin hayatını kaybettiği, beş kişinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Reuters'ın bildirdiğine göre, mayıs ayından bu yana devam eden çatışmalarda, çoğunluğunu Meitei topluluğu ile azınlık Kuki topluluğu arasındaki çatışmalarda en az 180 kişi yaşamını yitirdi. Bu olaylar, mahkemenin Kukilere sağlanan ayrıcalıkların Meiteilere de verilmesi yönündeki kararının ardından başlamıştı.

Yetkililer, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların kimliği ile saldırganların kimliği hakkında bilgi vermezken, Thoubal bölgesinde ve diğer dört bölgede süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan'ın en küçük eyaletlerinden biri olan Manipur, 3.2 milyon nüfusuyla dikkat çekiyor. Eyalet sakinlerinin yüzde 16'sını oluşturan Kuki'ler, tepelerde yaşayan ve ekonomik yardımlar alan bir topluluk olarak bilinirken, yüzde 53'lük çoğunluğu ise daha varlıklı ovaları kontrol eden Meitei topluluğundan oluşuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu