Hindistan'dan Güneş Enerjisinde Büyük Hamle!

ABD’nin Çin’e yönelik güneş enerjisi kısıtlamaları, Hindistan’daki şirketler için büyük bir fırsat yarattı. Hindistan'ın güneş paneli ihracatı 2023'te %227 arttı ve ABD'deki talepleri karşılamak için kapasitesini hızla artırıyor.

HINDISTAN, ABD PAZARINDA BÜYÜYOR

ABD’nin, Çin’den güneş paneli ithalatına yönelik uyguladığı yaptırımlar, Hindistan için büyük bir fırsata dönüştü. 2023 yılında Hindistan’ın güneş paneli ihracatı %227 artarak 1,8 milyar dolara ulaştı. ABD, Hindistan’ın ana ihracat pazarı olurken, Çin ve Güneydoğu Asya ülkelerine yönelik yaptırımlar Hindistan’ın bu alandaki büyümesini hızlandırdı.

Çin’e Yaptırımlar Hindistan’ı Güçlendiriyor

ABD, son yıllarda Çin’e karşı sert ticari önlemler aldı ve Çin'den gelen güneş panellerine ek gümrük vergileri uygulamaya başladı. Bu kısıtlamalar, Çinli firmaların fiyat avantajını ortadan kaldırarak Hindistan’daki üreticilere büyük bir fırsat yarattı. Hindistan, ABD’nin ithal ettiği güneş enerjisi ekipmanlarının önemli bir tedarikçisi haline geldi ve üretim kapasitelerini hızla artırıyor.

Güneş Enerjisinde Hızlı Büyüme

Hindistan’ın güneş paneli üretim kapasitesi her geçen yıl artıyor. Ülkenin modül üretim kapasitesi 150 GW’ı aşacak şekilde büyürken, güneş enerjisi hücre üretiminde de büyük bir genişleme görülüyor. Bu büyüme, Hindistan’ın küresel güneş enerjisi pazarındaki rekabet gücünü artırıyor ve ABD gibi büyük pazarlara daha fazla ihracat yapma imkanı sağlıyor.

ABD’de Yerel Üretim Teşvikleri

ABD’nin Çin'den uzaklaşma politikaları, yerel üretimi teşvik etmek amacıyla başlatılan birçok programla destekleniyor. Ancak bu programlar maliyet açısından Çin'le rekabet edemediğinden, Hindistan gibi ülkeler devreye giriyor. Vikram Solar ve Tata Power gibi Hindistan merkezli firmalar, ABD’ye ihracat yaparak büyümelerini sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.