Hindistan'dan İngiltere'deki Hint Vatandaşlarına Seyahat Uyarısı

Hindistan'ın Londra'daki temsilciliği, İngiltere'de yaşayan Hint vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu.

Hindistan'ın Londra'daki diplomatik temsilciliği, İngiltere'deki artan aşırı sağcı şiddet nedeniyle Hint vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu. 29 Temmuz'da başlayan olaylar, Southport'taki bıçaklı saldırı ve ardından yaşanan aşırı sağcı eylemlerle tırmandı. Temsilcilik, vatandaşların yerel güvenlik uyarılarına uyması ve protesto bölgelerinden kaçınması gerektiğini vurguladı.

Hindistan'ın Londra'daki diplomatik temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat edecek Hint vatandaşlarına yönelik bir seyahat uyarısı yapıldı. Temsilcilik, İngiltere'deki olayları yakından takip ettiklerini belirtti. Açıklamada, Hint vatandaşlarının yerel güvenlik kurumlarının talimatlarına uymaları ve protestoların sürdüğü bölgelerden uzak durmaları tavsiye edildi.

Olayların kökeni, İngiltere'nin Southport kentinde 29 Temmuz'da 17 yaşındaki bir saldırganın gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıya dayanıyor. Bu saldırıda 3 çocuk hayatını kaybederken, 8'i çocuk olmak üzere 10 kişi yaralandı. Sosyal medyada saldırganın kimliğiyle ilgili yayılan spekülatif haberler, Southport'taki aşırı sağcıların polisle çatışmasına ve Southport İslam Toplumu Camisi'ne taşlı saldırı düzenlemesine neden oldu. Olaylarda 53 polis ve 3 polis köpeği yaralanırken, 5 kişi gözaltına alındı.

Aşırı sağcı şiddet, 2 Ağustos'ta Sunderland'e sıçradı. Kentteki Masjid-e Anwaar-e Madinah Camisi'ne yönelik aşırı sağcıların düzenlediği saldırılarda polisle çatışmalar yaşandı. Polis karakolu ateşe verilirken, 3 polis yaralandı ve 10 aşırı sağcı gözaltına alındı. Aynı gün Hartlepool, Liverpool, Glasgow ve Dover'de de aşırı sağcılar toplandı.

3 Ağustos'ta Bristol, Hull, Blackpool, Stoke-on-Trent ve Blackburn'ün de aralarında bulunduğu 20 İngiliz kentiyle Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta aşırı sağcılar sokaklara indi. Bu kentlerde göçmenlere ait iş yerleri, camiler, polis araçları ve çevik kuvvet memurlarına yönelik saldırılarda 92 aşırı sağcı gözaltına alındı.

4 Ağustos'ta Weymouth, Middlesbrough ve Rotherham'da toplanan aşırı sağcılar, göçmenleri ve Müslüman toplumu hedef aldı. Rotherham'da, düzensiz göçmen ve sığınmacıların kaldığı bir otelin önünde aşırı sağcılar taş ve sandalye attı. Bu kentlerde aşırı sağcıların, karşıt görüşlü gruplar ve dini ile ticari yapıların koruyucularıyla karşı karşıya geldiği, Hull ve Stoke-on-Trent'te iki aşırı sağcının bıçaklandığı bildirildi. Ancak, bu haberlerin asılsız olduğu açıklandı. Blackpool ve Manchester'da polis, eylemlerin sona ermesi çağrısında bulunarak yeniden toplanmayı yasakladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.