Hindistan’ın Kuzeydoğusunda Şiddetli Yağışlar ve Seller: 48 Kişi Hayatını Kaybetti

Assam ve Manipur eyaletlerinde etkili olan sel felaketinde ölü sayısı 48’e yükseldi. Binlerce kişi tahliye edildi ve IMD, bölge için kırmızı alarm verdi. İklim değişikliği, düzensiz yağışların artışına neden oluyor.

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Assam ve Manipur eyaletlerinde devam eden şiddetli yağışlar ve seller büyük bir felakete yol açtı. Şu ana kadar 48 kişinin hayatını kaybettiği olayda, konutlar zarar gördü ve binlerce kişi tahliye edildi. Hindistan Meteoroloji Dairesi, bölgede kırmızı alarm verirken, bilim insanları iklim değişikliğinin aşırı yağışların artmasında etkili olduğunu belirtiyor.

Hindustan Times'ın Haberine Göre, Hindistan'ın Kuzeydoğusundaki Şiddetli Yağışlar ve Seller Devam Ediyor

Hindistan'ın kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle yaşanan felakette ölü sayısı 48'e ulaştı. Assam ve Manipur eyaletlerinde meydana gelen sel olayları sonucu konutlar büyük zarar gördü ve binlerce kişi tahliye edildi.

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), bu bölgeler için kırmızı alarm verdi. Her yıl haziran-eylül döneminde meydana gelen muson yağmurları, bölgede geniş çaplı hasarlara yol açıyor. Bilim insanları, Bangladeş ve Hindistan'ın kuzeydoğusundaki son yıllardaki düzensiz ve aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.