Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı; HSK, 2012'deki soruşturmada takipsiz kararı veren savcı hakkın

HSK, Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarına ilişkin soruşturmada takipsiz kararı veren savcı hakkında inceleme başlattı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK),  Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla 'evlendirmesine' ilişkin 2012’deki soruşturmada takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ilişkin 2012'deki soruşturmada, o dönem Kartal Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı hakkında HSK’ya inceleme izni verdi.

Bakan Bozdağ’ın izninin ardından HSK Birinci Dairesi, şu anda  İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı hakkında inceleme başlattı ve müfettiş görevlendirildi.

Öte yandan, İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi ve anne-babası hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İstekli'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in de "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame kapsamında 3 sanığın yargılanmasına 22 Mayıs 2023'te başlanacak. (AA)

 

                                     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza