Hırsız yerine Pokémon yakalayan polislerin yargı yolu tıkandı

ABD’nin Los Angeles kentinde iki polis memuru, 2017 yılında işlerinden kovuldu. Gerekçesi ise görev başındayken Pokémon Go oynamalarıydı. Kaliforniya yargısı, iki polisin göreve iade taleplerini reddetti.

Ekip otosunda bulunan video kameranın kayıtları, Louis Lozano ve Eric Mitchell adındaki polislerin Pokémon Go oynamak için telsizle yapılan destek çağrısına karşılık vermediklerini ortaya koydu. Destek çağrısı, iki polis memurunun yakınlarında meydana gelen bir soyguna ilişkindi. Memurlar, çağrıyı görmezden gelerek bölgeyi terk etmişlerdi.

The Verge'de yer alan habere göre; iki polis memuru inceleme sırasında neden destek çağrısına karşılık vermedikleri sorulunca "Gürültülü bir ortamdaydık, telsizleri duymadık" diye yanıt verdi.

Ne var ki bu yanıt incelemeyi yürüten müfettişi tatmin etmemişti. Araç içi kayıt sistemini kontrol eden müfettiş, iki memurun da çağrıyı duyduklarını ancak talebe karşılık vermek yerine olay yerinden ayrıldıklarını tespit etti. Şüphelerinde haklı çıkan müfettiş, olayı resmi makamlara bildirdi ve soruşturma başlatıldı.

Mahkeme kayıtlarına göre; soygun mahalinden ayrılan polis memurları, kısa bir süre sonra ortaya çıkan yeni bir Snorlax (Bir pokémon) hakkında konuştukları öğrenildi.

Polis memurları görevden alındıktan sonra araç içi kayıt sisteminin memurların ‘özel konuşmalarını’ dinlemek için kullanıldığı gerekçesiyle kararı temyize taşımaya çalıştı. Ancak hâkim, polislerin kusurlu olduğuna karar vererek temyiz taleplerini reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı