Hırsızın bu savunması dünya tarihine yön verebilir... 'Ailemden kalma'

Adana'nın Seyhan ilçesinde tarihi eser operasyonu vardı. Üzerinde İsa peygamber ile havarilerinin bulunduğu eseri satmaya çalışan 3 kişi yakalandı. Eser müze müdürlüğüne teslim edildi.Evinde bin yıllık eser ele geçirildi....

Adana'nın Seyhan ilçesinde tarihi eser operasyonu vardı. Üzerinde İsa peygamber ile havarilerinin bulunduğu eseri satmaya çalışan 3 kişi yakalandı. Eser müze müdürlüğüne teslim edildi.

Evinde bin yıllık eser ele geçirildi. "Aile yadigarı" dedi. Adana'nın Seyhan ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine Adana polisi harekete geçti. Bir süre izlenen şüphelilerin bulunduğu eve baskın yapıldı. Ev sahibi, oğlu ve evde bulunan bir kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramada kadife bez üzerinde Hz. İsa'nın ile 12 havarisinin resmedildiği özel el işlemeli bir eser ele geçirildi. 1 metre 40 santim boyunda, 80 santim enindeki eski dönem el yazılarının olduğu eserin bin yıllık olduğu tahmin ediliyor.

Gözaltındaki zanlı ise, eserin ailesinden kalma bir hatıra olduğunu iddia etti. Evde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tüfek, bu tüfeğe ait fişek ile kesici alet ve kelepçe ele geçirildi. Zanlıların 3 milyon avroya satmaya çalıştığı belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

3 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
Oyuncu Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Toprak cinsiyet değiştirdi: Yeni adı Ayda
İstanbul dahil kuvvetli sağanak geliyor
Dört burç bu hafta talihli
Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!