Hizb-ut Tahrir'e ve Vasip Şahin'e şok!

ABC Gazetesi/ Haber MerkeziYARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu radikal İslamcı terör örgütü Hizb-ut Tahrir'in 5 Mart Pazar günü İstanbul'da “Dünya Hilafete Neden Muhtaç'' adıyla yapmayı planladığı toplantı hakkında...

ABC Gazetesi/ Haber Merkezi

YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu radikal İslamcı terör örgütü Hizb-ut Tahrir'in 5 Mart Pazar günü İstanbul'da “Dünya Hilafete Neden Muhtaç'' adıyla yapmayı planladığı toplantı hakkında suç duyurusunda bulundu. Eminağaoğlu İçişleri Bakanlığı'na verdiği şikayet dilekçesinde de  İstanbul Valisi Vasip Şahin, yardımcıları ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan hakkında da hilafet konferansına verilen izin nedeniyle 'görevi kötüye kullanma' şüphesi olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. 

'DÜNYA HİLAFETE MUHTAÇ'

Hizb-ut Tahrir, “Dünya Hilafete Neden Muhtaç'' başlıklı bir konferans düzenlemek için duyuru yapmış açıklamasında şu ifadelere yer vermişti. 

“Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti 05 Mart 2017 Pazar günü İstanbul'da "Dünya Hilafet'e Neden Muhtaç?" başlıklı bir konferans düzenliyor.  Hizb-ut Tahrir olarak biz İnsanlığa ve tüm Müslümanlara İslam'ın yönetim sistemi olan Hilafet'i sunuyor ve "Dünya Hilafet'e Neden Muhtaç? diye soruyoruz"

YARSAV eski başkanı hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu bu duyuru hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, Hizb-ut Tahrir'in terör örgütü olduğuna dair Yargıtay kararını hatırlatarak, örgüt yöneticileri hakkında cezai işlem yapılması gerektiğini belirtti. 

VASİP ŞAHİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan  İstanbul Valisi Vasip Şahin, yardımcıları ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan hakkında da suç duyurusunda bulunan Eminağaoğlu, adı geçen isimlerin suçu önlememeleri halinde görevlerinden alınmaları gerektiğinin belirtti. 

Hizb-ut Tahrir'in terör örgütü olduğuna dair Yargıtay kararı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde