Hizbullah: ABD, Suriyeli Kürtleri yarı yolda bırakacak

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın son durağı Türkiye olan Ortadoğu turunu tamamlamasının ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bir konuşma yaptı.Washington'ın Suriyeli Kürtleri meşru Suriye hükümetine karşı savaşta...

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın son durağı Türkiye olan Ortadoğu turunu tamamlamasının ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bir konuşma yaptı.

Washington'ın Suriyeli Kürtleri meşru Suriye hükümetine karşı savaşta maşa olarak kullandığını dile getiren Nasrallah, ABD yönetiminin en uygun zamanda Kürt müttefiklerini yarı yolda bırakacağını söyledi.

Sputnik'in haberine göre, Lübnan'ın karasularında pertol arama girişimlerini İsrail'in hak iddiasıyla engelleme girişimlerine karşı 'bunun tüm Lübnan'ın mücadelesi olduğunu' belirten Hizbullah lideri, Lübnan hükümeti yetkililerini bu konuda İsrail'e karşı sağlam ve güçlü pozisyon almaya çağırdı.

Haftasonundaki İsrail-İran-Suriye düellosu için ''İsrail uçağının düşürülmesi kararının İran'la Rusya'yla bir ilgisi yok. Bu karar sadece Suriye'nin ve bizatihi Başkan Beşar Esad'ın kararıydı. Bu kadar net'' diyen Nasrallah ''İsrail uçağı, Suriye ordusundaki kahraman askerler ve subaylar tarafından düşürüldü'' vurgusu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor