Hizbullah, Golan Tepeleri'nde Keyla askeri üssünü vurduğunu açıkladı

Hizbullah'ın açıklamasına göre, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki askeri üssüne yönelik gerçekleştirilen saldırıda onlarca katyuşa füzesi kullanıldı. Ancak saldırının Lübnan'ın güneyi mi yoksa Suriye üzerinden mi gerçekleştirildiği hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Keyla askeri üssünde bulunan hava ve füze savunma karargahının hedef alındığı ifade edildi. Saldırıda, onlarca katyuşa füzesinin kullanıldığı belirtildi ve söz konusu üssün vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, saldırının, Lübnan'ın güneyi ya da Suriye üzerinden mi gerçekleştirildiğine dair detaylı bilgi verilmedi. Hizbullah, saldırının detaylarıyla ilgili net bilgiler sunmazken, saldırının hedefi ve kullanılan füzeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İran-İsrail arasında yaşanan gerilim tüm Ortadoğu'yu etkisi altına aldı. Irak, Lübnan ve Ürdün hava sahasını tüm uçuşlara kapatırken, diğer Ortadoğu ülkelerinin bu hava saldırısı karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği mera ediyor. İsrail savaş kabinesi ise, İran'ın yaptığı saldırı sonucunda toplandığı duyurdu. İsrail'in nasıl bir karşılık vereceği tüm dünya tarafından bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi