Hizbullah: "Güney Lübnan'da 17 İsrail askeri öldürüldü"

Hizbullah, çatışmalarda 17 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu ise 30 Eylül’den bu yana 9 askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda, 1374 kişi öldü ve yüz binlerce kişi göç etti.

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada güvenilir saha kaynaklarına dayanarak, çatışmalarda 17 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Buna karşın, İsrail ordusu 30 Eylül'de başlayan kara saldırıları sırasında Lübnan'daki çatışmalarda 9 askerinin öldüğünü bildirmişti. İsrail ordusu, aynı tarihte Lübnan'ın güneyinde Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtmişti.

1374 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ  


Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda, İsrail ordusu 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarını hedef alarak patlatma işlemi gerçekleştirdi. 23 Eylül'de ise Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Lübnan makamları, 17 Eylül'den itibaren gerçekleştirilen saldırılar sonucunda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

10 BİNLERCE KİŞİ GÖÇ ETTİ  


Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. İsrail bombardımanları nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzeye göç edenlerin yanı sıra, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Hizbullah ise İsrail'e karşılık olarak roket ve füzelerle saldırılarda bulunuyor; bu saldırılarda ise çoğunlukla ordu üsleri hedef alınıyor ve büyük bir hasar bildirilmediği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.