Hizbullah İsrail’in Mevzilerini Vurdu, İsrail Hava Savunma Uzmanını Öldürdü

Hizbullah, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri’ndeki mevzilerini füzelerle vurduğunu açıkladı. Saldırının Gazze Şeridi’ndeki direnişe destek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. İsrail, Hizbullah’ın hava savunma uzmanı Meysem Mustafa el-Attar’ı öldürdü.

Hizbullah, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisini füzelerle vurduğunu duyurdu. Saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişine destek vermek amacıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, İsrail ordusu, Hizbullah'ın hava savunma uzmanı Meysem Mustafa el-Attar’ın öldürüldüğünü açıkladı. Çatışmalarda Hizbullah’ın ölen mensup sayısı 361’e yükseldi.

Lübnan’daki Hizbullah hareketi, İsrail’in Kefr Şuba Tepeleri’ndeki Ruveysat el-Alem mevzisini füzelerle hedef aldığını açıkladı. Hizbullah’ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, bu saldırının "Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının cesur ve onurlu direnişine destek vermek amacıyla" gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürürken, kuzey sınırında Lübnan Hizbullahı ile de çatışmalara giriyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında son günlerde gerilim artmış durumda.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah’ın hava savunma gücünde önemli bir uzman olarak kabul edilen Meysem Mustafa el-Attar’ın öldürüldüğü bildirildi. Attar’ın, Hizbullah’ın hava savunma güçlerinin deneyimli bir üyesi olduğu ve İsrail’e yönelik çeşitli saldırıların planlanması ve gerçekleştirilmesinde rol oynadığı ifade edildi. Hizbullah tarafından da Attar’ın öldürüldüğü doğrulandı.

Lübnan’ın doğusundaki Bekaa bölgesinin Şaat beldesinde, İsrail’in bir insansız hava aracıyla düzenlediği hava saldırısında bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda, ölen Hizbullah mensubunun sayısının 361’e ulaştığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.