Hizbullah Komutanının Ölümüyle Sular Isındı: Hamas: 'Bu Yapay Varlık Alevler İçinde Yok Olacak!'

Hamas, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınayarak, bu saldırının İsrail’in bölgedeki varlığını sona erdirecek büyük bir stratejik hata olduğunu belirtti.

İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında üst düzey Hizbullah komutanlarından İbrahim Akil'in hayatını kaybetmesi üzerine Hamas'tan sert bir açıklama geldi.

Filistinli örgüt, saldırının bedelini İsrail’in ağır bir şekilde ödeyeceğini ifade etti. Hamas, yayımladığı taziye mesajında, "Şehit Akil’in ve Kudüs yolunda can veren halkımızın kanı, bu yapay varlığı saran bir alev olacaktır" ifadelerini kullandı. Hamas ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarından ve Arap coğrafyasından tamamen sökülüp atılacağını vurguladı.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında Hizbullah komutanlarından Ahmed Mahmud Vehbi’nin yanı sıra 15 Hizbullah mensubunun daha olduğu açıklandı. Bu saldırıyla birlikte, 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden Hizbullah üyelerinin sayısı 499'a yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.