Hizbullah lideri Nasrallah'dan İsrail'e sert mesaj: "Bizimle savaşın bedeli ağır olur"

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas'ın 2 numaralı yetkilisi Salih Aruri'nin öldürülmesine ilişkin sert bir açıklama yaptı. Video konferansla katıldığı anma programında konuşan Nasrallah, "Bu suç yanıtsız ve cezasız kalmayacak. Bizimle savaşın bedeli ağırdır" dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas'ın 2 numaralı yetkilisi Salih Aruri'nin öldürülmesine tepki göstererek, "Bu suç yanıtsız ve cezasız kalmayacak" açıklamasında bulundu. Video konferans yoluyla 4 yıl önce öldürülen Kasım Süleymani'yi anma programına katılan Nasrallah, İsrail'e sert uyarılarda bulundu.

"BÜYÜK VE TEHLİKELİ BİR SUÇ"

Nasrallah, Salih Aruri suikastını "büyük ve tehlikeli bir suç" olarak nitelendirerek, "Buna karşı sessiz kalamayız" ifadesini kullandı. Hamas'ın 2 numarasının öldürülmesine ilişkin olarak sert bir duruş sergileyen Hizbullah lideri, bu olayın yanıtsız bırakılmayacağına vurgu yaptı.

"BİZİMLE SAVAŞIN BEDELİ AĞIRDIR"

Hizbullah lideri, İsrail'e karşı sert bir meydan okuma yaparak, "Bizimle savaşın bedeli ağırdır" dedi. Nasrallah, İsrail'in caydırıcılık kabiliyetinin çöktüğünü savunarak, savaşta amacına ulaşamayacağını ifade etti.

"ŞU ANA KADAR LÜBNAN'IN ÇIKARLARINI GÖZ ÖNÜNDE TUTTUK"

Hasan Nasrallah, konuşmasında Lübnan'ın çıkarlarını göz önünde tuttuklarını belirtirken, ancak Lübnan'a karşı savaş ilan edilirse, ülkenin çıkarlarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı. İsrail'e sert uyarılarda bulunan Nasrallah, bölgedeki gerilimin yüksek seviyede devam ettiği bir dönemde Hizbullah'ın kararlı duruşunu ortaya koydu. Nasrallah, "Şu ana kadar Lübnan'ın çıkarlarını göz önünde tuttuk. Ancak Lübnan'a karşı savaş ilan edilirse, Lübnan'ın çıkarları savaşı sonuna kadar götürmemizi gerektirecektir." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor
İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Politika Faizinde Değişiklik Yok
Pentagon Sözcüsü: ABD, İsrail'e Silah Yardımını Gözden Geçiriyor