Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde İsrail piyade kuvvetleriyle ilk kez çatıştığını duyurdu!

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki El-Adise kasabasına sızmaya çalışan İsrail güçleriyle çatıştığını duyurdu. Telegram üzerinden yapılan açıklamada, Hizbullah unsurlarının düşmana kayıplar verdirerek geri çekilmeye zorladığı belirtildi.

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye iline bağlı Merc Uyun ilçesindeki El-Adise kasabasına sızmaya çalışan bir İsrail güçlerine karşı koyduğunu ve bu çatışmada kayıplar verdirerek onları geri çekilmeye zorladığını bildirdi.

Hizbullah, konuya ilişkin bilgileri sosyal paylaşım platformu Telegram üzerinden paylaştı. Açıklamada, Hizbullah unsurlarının bu sabah Hallet El-Mehafir yönünden El-Adise kasabasına sızmaya çalışan İsrail piyade kuvvetine direniş gösterdiği, çatışmaya girdiği ve düşmana kayıplar verdirerek geri çekilmeye zorladığı ifade edildi.

Ayrıca, Hizbullah, Tel Aviv'in dün sabah Lübnan'ın güneyinde bir askeri operasyon başlattığını duyurmasından bu yana ilk kez İsrail piyade gücüyle doğrudan bir çatışmaya girdiğini açıkladı. Önceki gün boyunca ise İsrail güçlerinin herhangi bir kara saldırısı gerçekleştirmediği gözlemlendi. Hizbullah, Tel Aviv'in iddialarını yalanlayarak, Lübnan'ın güneyinde İsrail ordusu ile kendi üyeleri arasında doğrudan bir çatışma yaşanmadığını vurgulamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.