Hizbullah üst düzey komutanının öldürüldüğü bildirildi

İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenlemiş bulundu. Düzenlemiş olduğu saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Hassan Hüseyin Selami'nin hayatını kaybetmiş olduğu açıklanmış bulundu.

İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi ve saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Hassan Hüseyin Selami'nin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırıyla Selami'nin öldürüldüğü belirtildi ve Selami'nin Hizbullah bünyesindeki Nasır Birliği'nden ve İsrail'e tanksavar füzeleri fırlatılmasından sorumlu olduğu ifade edildi. Güvenlik kaynakları, Selami'nin Hizbullah'ın askeri kanadında tugay komutanı rütbesinde olduğunu bildirdi. Hizbullah da Selami'nin ölümünü doğruladı. Son çatışmalarla birlikte, İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki sınırda yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 218'e yükseldi.

LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEN İSRAİL'E 60'A YAKIN FÜZE ATILDI

Hizbullah tarafından yapılan başka bir yazılı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği saldırılara karşılık olarak işgal altındaki Golan Tepelerindeki bir askeri üssün 60'a yakın katyuşa füzesiyle hedef alındığı belirtildi. İsrailli Kanal 14 televizyonunun haberine göre, Golan Tepelerindeki Shtula adlı yasa dışı Yahudi yerleşim birimine isabet eden bir füze sonucunda bir İsrailli hafif şekilde yaralandı. İsrail ordusu ise savaş uçaklarının Golan Tepelerine füzelerin atıldığı Kevkeba bölgesini hedef aldığını, ayrıca Ayta eş-Şab bölgesinde Hizbullah'a ait askeri noktaları vurduğunu duyurdu.

Hizbullah, sabah saatlerinde bir İsrail'e ait Elbeit Hermes-450 tipi insansız hava aracını (İHA) uçaksavar ile vurarak İHA'nın Lübnan topraklarına düşmesini sağladı.

İsrail ordusu, İHA'sının düşürülmesine karşılık olarak Lübnan'ın iç kesimlerinde bulunan Baalbek kentinde Hizbullah'a ait hedeflere hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Lübnan medyasında yer alan haberlere göre, İsrail'in Baalbek'teki bazı depoları hedef aldığı ve saldırı sonucunda büyük bir yıkımın meydana geldiği belirtildi. Hizbullah ise, İsrail'in saldırısında iki üyesinin öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda ilk kez ülkenin Suriye sınırındaki doğu bölgesinde bulunan Baalbek vilayetindeki Hizbullah'a ait hedefleri vurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail Ordusu, Hizbullah Komutanını Hedef Aldı: Çatışmalarda Yeni Gelişmeler
FDIC Başkanı Gruenberg, Taciz İddialarıyla İstifa Baskısı Altında
Infantino İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Kazasına Taziyede Bulundu
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi