Hizbullah, Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ardından savaşın yeni bir safhasını duyurdu!

İran, İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürmesinin ardından "direniş ruhunun güçleneceğini" duyurdu. Hizbullah, bu olayın çatışmanın yeni bir aşamaya geçişi olduğunu belirtti.

İran, İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürmesinin ardından "direniş ruhunun güçleneceği" açıklamasında bulundu. Hizbullah ise bu olayın ardından İsrail ile çatışmanın yeni ve tırmanan bir aşamaya girdiği konusunda uyarıda bulundu.

Sinvar, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik gerçekleştirilen saldırının planlayıcısı olarak kabul ediliyordu ve çarşamba günü Gazze'de İsrail güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldü. Birleşmiş Milletler ve Batılı liderler, Sinvar'ın ölümünün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya Gazze’ye karşı yürütülen saldırıları sona erdirme fırsatı sunduğunu belirtti. Ancak Netanyahu, Hamas tarafından 7 Ekim 2023'te kaçırılan rehinelerin iade edilene kadar saldırıların devam edeceğini ifade etti.

Hizbullah, yaptığı açıklamada İsrail ile çatışmada "yeni ve tırmanan bir aşamaya geçiş" olduğunu duyurdu. Ayrıca, Hizbullah militanlarının yeni tip güdümlü füzeler ve insansız hava araçları kullandığını bildirdi. Bu hafta başında Tel Aviv’in banliyölerine "Kader 2" adlı yeni bir füze ateşlediğini ve iki İsrail insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

İsrail, bu ayın başlarında Lübnan'da bir kara harekâtı başlatmış ve İran'a yönelik misilleme planları yapmaktadır. Lübnan Sağlık Bakanlığına göre, bu ay içerisinde İsrail'in hava saldırıları ve kara taarruzu nedeniyle Lübnan'da en az 2,377 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 1,2 milyon insan yerinden oldu.

İran'ın BM misyonu, yaptığı açıklamada, "Müslümanlar savaş alanında, savaş giysileri içinde, saklandığı yerde değil, açık alanda düşmanla yüz yüze duran şehit Sinvar'a baktıklarında direniş ruhu güçlenecektir. O, Filistin'in kurtuluşu için onun yolunu sürdürecek gençler ve çocuklar için bir model olacaktır. İşgal ve saldırganlık var oldukça direniş de sürecektir, zira şehit hayatta ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.