Hizbullah'ın çağrı cihazlarına saldırı sonrası İsrail ordusundan büyük yığınak!

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah’a ait çağrı cihazlarının hedef alındığı saldırının ardından, İsrail ordusunun 10 ila 20 bin askerden oluşan 98. Tümeni ülkenin kuzeyine konuşlandırdığı açıklandı.

İsrail ordusu, Lübnan’da Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının hedef alındığı saldırının ardından ülkenin kuzeyine askeri yığınak yapmaya başladı. İsrail basınında yer alan haberlere göre, 98. Tümen, 10 ila 20 bin askerden oluşan birliğini kuzey sınırına gönderdi. Bu özel tümen, paraşütçü ve komando birliklerinden oluşuyor ve bölgedeki güvenlik önlemlerini artırma amacıyla konuşlandırıldı.

Gerilimin yükselmesine neden olan olay, Lübnan’da Hizbullah’ın kontrolünde olduğu bilinen çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamaların yaşanmasıyla başladı. Bu patlamalarda, biri çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800’den fazla kişi yaralandı. Yaralılardan 200’den fazlasının durumu ağır. Lübnanlı yetkililer, saldırıların sorumlusu olarak İsrail’i suçlarken, İsrail’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

  1. Tümen, daha önce Gazze Şeridi'ne düzenlenen operasyonlarda görev yapmış bir birlik olarak biliniyor. Bu hamle, Lübnan’daki gerilimlerin daha da tırmanabileceği endişelerini beraberinde getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.