Hizbullah'ın iki numaralı adı konuştu: 'Çözüm ateşkes'

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'e yönelik saldırıların meşru olduğunu savunarak, "Çözüm, saldırıları durdurmak ve ateşkestir" dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'e yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Saldırıların meşru olduğunu belirten Kasım, İsraillilere hitaben, "Çözüm, saldırıları durdurmaktır. Ateşkes sağlanmalı. Ateşkesten sonra, İsrailli yerleşimciler kuzeye dönebilir" dedi.

Kasım, İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırılarına devam etmesi halinde, kuzeydeki 2 milyondan fazla İsraillinin sürekli bir tehdit altında olacağını vurgulayarak, "Direniş yenilmeyecek çünkü bu toprakların gerçek sahipleri onlar. Onurlu bir şekilde savaşacak ve gerektiğinde ölecekler. Zafer, sabırla gelecektir" ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ın İsrail ile olan çatışmasının Filistin için verilen mücadeleden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Kasım, "Direnişimizin meşru olduğunu düşünüyoruz. Kendi toprakları için mücadele edenler Filistinlilerdir. Onları destekleyeceğiz; aksi takdirde İsrail yayılmacı hedeflerine ulaşacaktır" dedi.

Kasım, ABD'yi İsrail'in bölgede işlediği "acımasız" suçlara yardım etmekle suçlayarak, "En büyük şeytan ABD, yeni bir Orta Doğu yaratmak istiyor. Netanyahu da aynı amacı güdüyor. Bu, ABD ve İsrail'in bu soykırımı ‘bilerek' gerçekleştirdiği anlamına geliyor" dedi.

Ayrıca, İsrail'in tüm Müslümanları kontrol altına almak istediğini söyleyen Kasım, "İsrail, bölge için gerçek bir tehdit oluşturuyor. İşgalini genişletmek istiyor ve bu yetmez. Tüm Arap ve Müslüman topraklarını kontrol etmek istiyor" diye ekledi. Kasım, İsrail'in "soykırım politikası" yürüttüğünü ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.