Hizbullah'tan İsrail’e Kanlı Tuzak: Merkava Tankı Vuruldu, 20'den Fazla Asker Öldü İddiası!

Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırı yakınlarında Merkava tankını güdümlü füzeyle vurduğunu ve saldırıda 20'den fazla İsrail askerinin öldüğünü öne sürdü. İsrail’den resmi bir açıklama yapılmazken, Lübnan’daki çatışmalar nedeniyle binlerce kişi yerinden oldu.

 Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Lübnan sınırına yakın Malikiye bölgesinde bulunan bir Merkava tankını güdümlü füzeyle vurduğunu ve tankın alev aldığını açıkladı. Örgüt, bu saldırıda İsrail’in "seçkin kuvvetlerinden" 20'den fazla askerin öldüğünü iddia etti. Henüz İsrail tarafında bu iddialara dair resmi bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL'İN KUZEYİNDEKİ BÖLGELERE ROKET SALDIRILARI

 Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde bulunan Krayot bölgesi ve Kiryat Şimona’daki roket rampaları ile topçu mevzilerine de saldırı düzenlediklerini belirtti. Ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasında, İsrail ordusuna ait askeri araçlar ve askerlerden oluşan bir grubun hedef alındığını ifade etti. Bu saldırıda da birçok İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı öne sürüldü.

KEFR ŞUBA TEPELERİ DE HEDEF ALINDI

Hizbullah, saldırılarını sürdürerek, Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinin yanı sıra İsrail’in kuzeyindeki Karmiel ve Sasa bölgelerine de roket saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte bölgedeki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

İsrail ordusu ise 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah'a karşı Lübnan'ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları düzenliyor. Saldırılar özellikle 23 Eylül'den sonra şiddetlenirken, 17 Eylül'den bu yana toplam 1411 kişinin yaşamını yitirdiği, ölenlerin 104’ünün çocuk, 194’ünün kadın olduğu bildirildi.

LÜBNAN'DA BÜYÜK İNSANİ KRİZ

Çatışmalar nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce insan yerinden oldu. Kuzey Lübnan ve Suriye’ye doğru yoğun göçler yaşanırken, bölgede insani kriz derinleşiyor.

HIZLANAN SALDIRILAR

Hizbullah, İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık verirken, İsrail'deki hasarın sınırlı olduğu belirtiliyor. Ancak Lübnan'daki yıkım ve göç dalgası, çatışmanın insani boyutunu gün geçtikçe artırıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.